Çiğ enginarı dondurucuya koymayı düşündüğünüzde, öncelikle hazırlık aşamalarını dikkatlice uygulamak gerektiğini biliyor muydunuz? Enginarların dış yapraklarını ve sap kısımlarını temizlemek, kararmasını önlemek için limonlu suya koymak ve blanşlama işlemi yapmak oldukça önemli. Bu adımları atlayarak dondurursanız, besin değerlerini kaybetme riskiyle karşılaşabilirsiniz. Dondurulmuş enginarı çorbada, salatada veya börek iç harcı olarak kullanmak harika bir fikir. Siz, dondurulmuş enginarı yemeklerinizde nasıl kullanmayı düşünüyorsunuz?
Çiğ enginarı dondurucuya koymayı düşündüğünüzde, öncelikle hazırlık aşamalarını dikkatlice uygulamak gerektiğini biliyor muydunuz? Enginarların dış yapraklarını ve sap kısımlarını temizlemek, kararmasını önlemek için limonlu suya koymak ve blanşlama işlemi yapmak oldukça önemli. Bu adımları atlayarak dondurursanız, besin değerlerini kaybetme riskiyle karşılaşabilirsiniz. Dondurulmuş enginarı çorbada, salatada veya börek iç harcı olarak kullanmak harika bir fikir. Siz, dondurulmuş enginarı yemeklerinizde nasıl kullanmayı düşünüyorsunuz?
Cevap yaz