Enginar, insan sağlığı açısından oldukça faydalı olan sebzelerden biridir. Genellikle zeytinyağlı pişirilir ve içerisine çeşitli garnitürler eklenir. Mevsiminde iken enginarın garnitürlü salatasını, sebzeli enginarı ve etli enginar dolmasını mutlaka denemelisiniz. Yapımı oldukça basit olan enginar garnitürlü, muhteşem lezzeti ile damağınızı şenlendirirken müptelası olacağınız bir yemek tarifidir. Özellikle yaz aylarında taze olarak bulunan enginarı çocuklarınıza, eşinize ve tüm sevdiklerinize pişirerek bu nefis lezzeti onlara ikram etmelisiniz. Enginar Garnitürlü İçin Gerekli Olan Malzemeler
Garnitür İçin
Üzeri İçin
Enginar Garnitürü Nasıl Yapılır? İlk olarak enginarları pişirmek için geniş bir tencereye güzel bir şekilde dizelim. Orta ateşte kaynadıktan sonra altını kısalım ve enginarları pişirelim. Ardından başka bir tencerenin içerisine zeytinyağını, tuzu, şekeri, unu, limon suyunu ve suyu ilave ederek iyice karıştıralım. Başka bir tencereye zeytinyağını koyup üzerine kuru soğanı ve sarımsağı yemeklik olacak şekilde doğradıktan sonra kavuralım. Patatesi ve havucu küçük küp şeklinde doğrayıp tencereye bezelye ile birlikte ilave edelim. Tencerenin altını kısalım ve kapağını kapatarak sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Enginarlar piştikten sonra üzerine pişirdiğimiz garnitürü ekleyelim ve haşlanan enginarın suyundan birkaç kaşık gezdirelim. Yarım limonun suyunu sıkarak dökelim. Tencerede yaklaşık 10 dakika daha pişirelim ve ardından enginar garnitürünü soğumaya bırakalım. Afiyet olsun. |