Zeytinyağlı Enginar Dolması Tarifi ve Malzemeleri
08 Temmuz 2024

Zeytinyağlı Enginar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Enginar Dolması

Zeytinyağlı Enginar Dolmasının Faydaları

Enginar, deve dikeni ailesinden olup, C ve K vitaminleri bakımından oldukça zengin bir sebzedir. Aynı zamanda yüksek lif içeriği sayesinde sindirim sistemi sağlığını destekler ve karaciğer fonksiyonlarını iyileştirir. Kolesterol seviyelerini düzenlemede de etkili olup, bilinen önemli antioksidan kaynaklarından biridir. Bu nedenle, enginarın düzenli tüketimi sağlıklı bir yaşam için oldukça önemlidir. Özellikle çocuklarınızın da bu faydalardan yararlanması için enginarı çeşitli şekillerde sunabilirsiniz.

Zeytinyağlı Enginar Dolması İçin Gerekli Malzemeler

  • 6 adet soyulmuş ve temizlenmiş enginar
  • Yarım su bardağı bezelye
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet orta boy yemeklik kuru soğan
  • 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı soğuk su
  • Üzerini süslemek için ince kıyılmış dereotu

Zeytinyağlı Enginar Dolması Nasıl Yapılır?

Enginarları satın aldıktan sonra limon sıkılmış su dolu bir kabın içerisinde muhafaza edin ve güzelce yıkayın. Patatesleri ve havuçları küçük küpler halinde doğrayın. Bezelye, havuç ve patatesi karıştırarak bir kenara alın. Enginarları yayvan bir tencereye birbirlerinin üzerine gelmeyecek şekilde dizin. Yemeklik kuru soğanı piyazlık doğrayın ve her bir enginarın üzerine azar azar serpiştirin. Hazırlamış olduğunuz havuç, patates ve bezelye karışımından enginarların çukur kısımlarına doldurun. Toz şekeri de azar azar her bir enginara denk gelecek şekilde serpiştirin. Tuzunu da aynı şekilde damak tadınıza göre ayarlayıp üzerlerine ekledikten sonra sızma zeytinyağını enginarların üzerine gezdirin. Tencerenin dip kısmına soğuk suyu da ekledikten sonra kaynayana kadar yüksek ateşte, daha sonra kısık ateşte enginarlar ve iç malzeme yumuşayana kadar pişirin.

Servis Önerisi

Zeytinyağlı enginar dolması piştikten sonra üzerine ince kıyılmış dereotu serpiştirin ve tencerenin kapağını kapatarak dereotlarının buharla bir nebze yumuşamasını sağlayın. Soğuduktan sonra şık bir sunum tabağında servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Enginar Çeşitleri Nelerdir?

Enginar Çeşitleri Nelerdir?