Fırında Enginar Fırında enginar; Ülkemizde yetişen sebzelerin pek çoğu bir şekilde fırında pişme özelliğine sahiptir. Enginarda bu sebze çeşitlerinden bir tanesidir. Enginar özellikle Akdeniz ve Ege mutfağında yaygın olarak tercih edilen bir lezzettir. Fakat günümüzde Türkiye'nin pek çok yerinde de enginar tüketimi artış göstermiştir. Tabi bunda enginarın faydaların ve lezzetinin televizyon ve diğer medya araçlarıyla anlatılması da oldukça etkilidir. Enginar sapından yaprağına kadar her yeri değerlendirilebilecek bir sebzedir. Sanki gelin bohçası gibi içini açtığınızda içinden farklı görünümler ortaya çıkar. Enginarı pazardan ve büyük marketlerden kolaylıkla temin edebilirsiniz. özellikle enginar çanağını bulmak daha kolaydır. Pazarda soyularak limonlu suda bekletilen bu enginar parçaları bizim fırında enginar yemeğimizin ana maddesini oluşturur. Güzel görünümlü enginar yemeği fırında piştiğinde hafif kızardığı için daha da güzel bir görünüme sahip olur. Fırında enginarı patates, havuç ve bezelye kullanarak yapabileceğiniz gibi mantardan hazırladığınız garnitürle de doldurabilirsiniz.
Fırında enginar için gerekli malzemeler: - 6 adet enginar çanağı,
- 250 gr. kültür mantarı,
- 1 adet limon,
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri,
- 1 yemek kaşığı tereyağı,
- 3 yemek kaşığı zeytin yağı,
- 8-10 adet arpacık soğanı,
- 1 tatlı kaşığı karabiber,
- Yarım demet dere otu,
- 2 bardak sıcak su,
- Tuz,
Fırında enginar hazırlanışı
Enginar çanaklarını iyice yıkayın. Daha sonra limonlu suda bir süre kararmasına engel olmak için bekletin. Diğer taraftan garnitürü hazırlamaya başlayın. Bunun için kültür mantarlarını ılık suda ıslatın. İyice yıkadıktan sonra Arzu ettiğiniz büyüklükte doğrayın ve yine bunlarında kararmasının önüne geçmek için limonlu suda yaklaşık 15 dakika kadar bekletin. Diğer taraftan bir tencerenin içine zeytin yağının yarısını boşaltın. İçine arpacık soğanlarını ve daha önceden suya ıslatılıp süzülmüş kültür mantarın ekleyip harlı ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Mantarın az sulanması için tencerenin kapağını kapatmayın ve kesinlikle tuz eklemeyin. Mantarlar yumuşadığında ocaktan indirin ve üzerine karabiberle tuzu ilave edip karıştırın. Enginar çanaklarını sudan çıkartın. Orta kısımlarına tere yağını eşit olarak paylaştırın. Daha sonra içine harçtan doldurup üzerine dere oyunu doğrayın. En son olarak kalan zeytin yağı ve sıcak suyu ekleyip önceden ısıtılmış 170 derece fırında yarım saat pişirin. Yemeğin tuzunu ayarladıktan sonra üzerine kaşar peyniri rendesi döküp erimesi için de 5 dakika fırında bekletin. Fırında enginar yemeği hazır. Yemeği ılık olarak servis edebilirsiniz.
Afiye olsun. Son Güncelleme : 03.12.2018 05:37:58 Fırında Enginar ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 1 Yorum Yapılmış "Fırında Enginar" Sebze yemeklerini benim gibi seven hanımlar. Bir bakabilir mi? Ben vejeteryanım. Değişik yemek yapmak istiyorum. Enginarı her zaman tencere de yapıyorum. Enginar fırında nasıl olur acaba? Deneyen var mı? Meral . 05.11.2018 19:39:18 CEVAP YAZ |  | Enginar Yaprağı Dolması | Enginar yaprağı dolması, yapımı kolay olsa da asıl mesele enginarı dolduracak aşamaya getirebilmektir. Enginar hem ağır kokan hem de sert yaprakları olan bir bitkidir. Enginarın sapı ayrı, ortasından çıkan çanak kısmı ayrı yaprakları da ayrı bir lezz... |  | Hamilelikte Enginar | Hamilelikte Enginar, Akdeniz bölgesinde ve Marmara bölgesinde yetiştirilen bitkidir. Dış görünüşü küçüktür ve gonca bitkisine benzer. Açmamış çiçek görünümünde olduğu için dış görünüşü ile dikkat çeken sağlıklı besindir. Enginar hamile bayanların çok... |  | Kıymalı Enginar Dolması | Kıymalı enginar dolması, Birçok kişinin severek tükettiği yemekler arasında yer almaktadır. Her mevsim sofraları süsleyen bu yemek hem lezzet olarak hemde görünüm olarak iştah kabartan bir görselliğe sahiptir. Vücudumuzun ihtiyaç duyduğu birçok değer... |  | Enginar Yaprağı Çayı | Enginar Yaprağı Çayı: Enginarın biraz acı odunsu bir tadı var. Acı tadı ile bilinen enginarı kökleri, çiçekleri, yaprakları ve sapları ile yapılan yararlı bir çay vardır. Daha önceden çok az ülkede yalnız ticareti yapılırdı. Son yıllarda enginar artı... |  | Taze Enginar | Taze Enginar, dünyanın en lezzetli ve en sağlıklı sebzelerinden biridir. Latincesi Cynara scolymus olan bu bitki Marmara ve ege bölgesinde bahçede yetiştirilmektedir. Haziran temmuz ayları arasında mavi mor renkli çiçekler açar. 50-150 cm boyları ars... |  | Enginar Haşlama | Enginar haşlama, Enginarın temizlemesi biraz zaman alsa da sağlıklı bir besin olduğu düşünüldüğünde zahmetlere katlanıp bu besini sağlık için tüketmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Enginar çok eski çağlardan bugüne kadar sindirim organlarından tutun da ... |  | Enginar Temizleme | Enginar Temizleme, Enginar bitkisi aslında mavi mor çiçekler açan bir çiçeğin tomurcuk kısmıdır. Enginarın tüketilen kısmı ise çiçek bölümü ve brakte olarak bilinen yaprağının oluşturduğu baş kısmıdır. Çiçek açmadan çiçek tablası üzerinde tüylenmeler... |  | Baklalı Enginar | Baklalı enginar, Enginar içimizi serinleten, baharın müjdecisi, tazelik veren sebzelerin başında gelir. Zeytinyağlı yemeğinden enginar dolmasına kadar çok çeşidi vardır. İç bakla enginar tariflerine ayrı bir lezzet ve güzellik katar. İlk duyulduğunda... |  | Enginar Yaprağı | Enginar yaprağı, insanoğluna eski dönemlerden beri fayda sağlamış olan enginar içerisinde bulunan güçlü maddeler sayesinden meydana gelmiş olan rahatsızlıkların tedavisi için kullanılmaktadır. Tam bir mineral deposu olan enginar çeşitli yemeklerde ku... |  | Çanak Enginar | Çanak enginar; diğer sebzelerden farklı bir görünüme sahiptir. Misafirlerine şık ve sağlıklı bir yemek hazırlamak isteyenlere için çanak enginar iyi bir alternatif olabilir. Ben çocukluğumda pazarda gördüğüm enginarın mantar olduğunu düşünürdüm. Daha... |  | Enginar Garnitürlü | Enginar Garnitürlü, enginar insan sağlığı açısından oldukça faydalı olan sebzelerden bir tanesidir. Enginar genellikle içerisine garnitür ilave edilerek zeytinyağlı pişirilir. Özellikle mevsiminde iken enginarın garnitürlü salatasını, sebzeli enginar... |  | Enginar Kalbi | Enginar kalbi; enginar bitkisinin en değerli yeridir. Adından da anlaşılacağı üzere bitkinin en nadide kısmı olan enginar kalbi kalp dostu olarak bilinir. Enginar daha zeytinyağlı yemek pişirme kültürünün hakim olduğu yörelerde pişirilen bir sebzedir... | | | Enginar Sapı | | Enginar Suyu | | Enginar Çiçeği | | Enginar Nasıl Temizlenir | | Enginar Üretimi | | Enginar Nasıl Pişer | | Bezelyeli Enginar Yemeği | | Düdüklüde Enginar | | Enginar Nasıl Haşlanır | | Bebeklere Enginar | | Konserve Enginar | | Enginar Kapsülü | | Terbiyeli Enginar Yemeği | | Patatesli Enginar Yemeği | | Patatesli Enginar | | Zeytinyağlı Enginar Yemeği | | Enginar Sapı Yemeği | | Enginar Yaprağı Dolması | | Hamilelikte Enginar | | Fırında Enginar | | Kıymalı Enginar Dolması | | Enginar Yaprağı Çayı | | Taze Enginar | | Enginar Haşlama | | Enginar Temizleme | | Baklalı Enginar | | Enginar Yaprağı | | Çanak Enginar | | Enginar Garnitürlü | | Enginar Kalbi | Popüler İçerik | Enginar Kapsülü Enginar kapsülü; İçeriğinde birtakım yararlı bileşenler ile beraber oldukça faydalı vitaminler bulunduran enginar bitkisi, sağlık açısından olan avant... | Terbiyeli Enginar Yemeği Terbiyeli Enginar Yemeği, lezzetli olur. Enginarı severek tüketen çoktur. Kış sebzesi olduğu için taze olarak kışın daha fazla tüketilir. Ancak diğer ... | Patatesli Enginar Yemeği Patatesli enginar yemeği, yapımı en kolay yemeklerden bir tanesidir. Her yemeğin kendine ait bazı özellik ve püf noktalar olsa da aşağı yukarı pişirme... | Patatesli Enginar Patatesli enginar, sofraların ez lezzetli sebzelerinden biri olan enginar sağlıklı olduğu kadar bol vitamin içerir. Enginar lezzet bakımından oldukça... | Zeytinyağlı Enginar Yemeği Zeytinyağlı Enginar Yemeği, Sağlıklı beslenme açısından oldukça önemli bir sebze olan enginar Özellikle de kış aylarında tüketilen oldukça kıymetli bi... | Enginar Sapı Yemeği Enginar sapı yemeği, Enginar hemen hemen her mevsimde yetişen bir ılıman bitki olmaktadır. Ancak bu sebze genellikle sıcağı sevmektedir. Sıcağı oldukç... | |