Konserve Enginar Konserve enginar, Yaz mevsiminin olmazsa olmaz sebzelerinden olan enginar hem çok sağlıklı hem de çok lezzetli bir sebzedir. Fakat bu lezzetli, güzel ve sağlıklı sebzeyi yılın her mevsiminde taze olarak bulmak imkansızdır. Bu yüzden dondurulmuş enginar veya konserve olarak tüketmek gerekiyor. Her ne kadar taze enginar çok lezzetli olsa da konserve enginarda tazesini aratmamaktadır. Ayrıca konserve olarak alınan veya evde yaptığınız konserve enginarları uzun zaman saklama imkanınız olabiliyor. Böylece her zaman evinizde hazır bir sebzeniz bulunuyor. Acil yemeğe misafirleriniz geldiği zaman çok kolay ve kısa zamanda konserve enginarı pişirebilirsiniz.
Enginar, çok iyi miktarda A ve K vitaminleri içermektedir. Düzenli olarak tüketildiği zaman vücudun ihtiyaç duyduğu çinko, magnezyum, demir ve potasyum vitaminlerini karşılamaktadır. Aynı zamanda lifli bir sebze olduğu için sindirim sistemini çalıştırır. Kalsiyum açısından da oldukça zengin bir sebzedir.
Konserve enginar aynı zamanda etli olarak da pişirebilirsiniz. Oldukça lezzetli ve muhteşem bir tat olmaktadır. Fakat en çok zeytinyağı ile yapılan enginar tercih edilmektedir.
Konserve enginar tarifi için gerekli malzemeler; - 1 kavanoz konserve enginar
- 2 adet havuç
- 2 adet orta boy patates
- 1 adet orta boy soğan
- 1 su bardağı bezelye
- Yarım demet dere otu
- Yarım limonun suyu
- Tuz
- Karabiber
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
Konserve enginar tarifi hazırlanışı
İlk önce soğanın kabuğu soyulduktan sonra yemeklik olarak ince ince kıyılır. Hemen ardından patatesler ve havuçların kabukları soyulur, küp küp şeklinde doğranır. Daha sonra bir tencereye bir fincan zeytinyağı eklenir ve soğanlar ilave edildikten sonra ocak üzerinde orta ateşte kavrulur. Soğanlar hafif yumuşadıktan ve renk aldıktan sonra küp küp doğranmış havuçlar ilave edilir. Bir kaç dakika havuçlar da kavrulduktan sonra üzerine küp küp doğranmış patatesler ve enginarlar ilave edilir. Enginar ve patatesler ilave edildikten sonra ılık su, bezelye, tuz ve karabiber de eklenerek yaklaşık 20 veya 30 dakika tencere kapağı kapalı olarak kaynadıktan sonra kısılarak, kısık ateşte pişirilir. Pişmeye yakın limonun suyu da ilave edilerek, bir kaç dakika kaynadıktan sonra ocağın altı kapatılır ve dinlenmeye bırakılır. Yemek ılındıktan veya soğuduktan sonra en son olarak ince kıyılmış dere otu serpilerek servis tabağına alınır. Konserve enginar yemeği servis tabağına alındıktan sonra bir miktar daha üzerine zeytinyağı gezdirilir.
Afiyet olsun. Son Güncelleme : 27.11.2018 11:31:11 Konserve Enginar ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 1 Yorum Yapılmış "Konserve Enginar" Normal enginarı bilirdimde konserve olanı hiç tatmadım faydalı bir bitki ama çok tuketmedımden konservesini bilemedim televızyonlarda çok anlatıyolarda sizce faydalımı Fatma . 27.09.2018 21:30:55 CEVAP YAZ |  | Hamilelikte Enginar | Hamilelikte Enginar, Akdeniz bölgesinde ve Marmara bölgesinde yetiştirilen bitkidir. Dış görünüşü küçüktür ve gonca bitkisine benzer. Açmamış çiçek görünümünde olduğu için dış görünüşü ile dikkat çeken sağlıklı besindir. Enginar hamile bayanların çok... |  | Fırında Enginar | Fırında enginar; Ülkemizde yetişen sebzelerin pek çoğu bir şekilde fırında pişme özelliğine sahiptir. Enginarda bu sebze çeşitlerinden bir tanesidir. Enginar özellikle Akdeniz ve Ege mutfağında yaygın olarak tercih edilen bir lezzettir. Fakat günümüz... |  | Kıymalı Enginar Dolması | Kıymalı enginar dolması, Birçok kişinin severek tükettiği yemekler arasında yer almaktadır. Her mevsim sofraları süsleyen bu yemek hem lezzet olarak hemde görünüm olarak iştah kabartan bir görselliğe sahiptir. Vücudumuzun ihtiyaç duyduğu birçok değer... |  | Enginar Yaprağı Çayı | Enginar Yaprağı Çayı: Enginarın biraz acı odunsu bir tadı var. Acı tadı ile bilinen enginarı kökleri, çiçekleri, yaprakları ve sapları ile yapılan yararlı bir çay vardır. Daha önceden çok az ülkede yalnız ticareti yapılırdı. Son yıllarda enginar artı... |  | Taze Enginar | Taze Enginar, dünyanın en lezzetli ve en sağlıklı sebzelerinden biridir. Latincesi Cynara scolymus olan bu bitki Marmara ve ege bölgesinde bahçede yetiştirilmektedir. Haziran temmuz ayları arasında mavi mor renkli çiçekler açar. 50-150 cm boyları ars... |  | Enginar Haşlama | Enginar haşlama, Enginarın temizlemesi biraz zaman alsa da sağlıklı bir besin olduğu düşünüldüğünde zahmetlere katlanıp bu besini sağlık için tüketmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Enginar çok eski çağlardan bugüne kadar sindirim organlarından tutun da ... |  | Enginar Temizleme | Enginar Temizleme, Enginar bitkisi aslında mavi mor çiçekler açan bir çiçeğin tomurcuk kısmıdır. Enginarın tüketilen kısmı ise çiçek bölümü ve brakte olarak bilinen yaprağının oluşturduğu baş kısmıdır. Çiçek açmadan çiçek tablası üzerinde tüylenmeler... |  | Baklalı Enginar | Baklalı enginar, Enginar içimizi serinleten, baharın müjdecisi, tazelik veren sebzelerin başında gelir. Zeytinyağlı yemeğinden enginar dolmasına kadar çok çeşidi vardır. İç bakla enginar tariflerine ayrı bir lezzet ve güzellik katar. İlk duyulduğunda... |  | Enginar Yaprağı | Enginar yaprağı, insanoğluna eski dönemlerden beri fayda sağlamış olan enginar içerisinde bulunan güçlü maddeler sayesinden meydana gelmiş olan rahatsızlıkların tedavisi için kullanılmaktadır. Tam bir mineral deposu olan enginar çeşitli yemeklerde ku... |  | Çanak Enginar | Çanak enginar; diğer sebzelerden farklı bir görünüme sahiptir. Misafirlerine şık ve sağlıklı bir yemek hazırlamak isteyenlere için çanak enginar iyi bir alternatif olabilir. Ben çocukluğumda pazarda gördüğüm enginarın mantar olduğunu düşünürdüm. Daha... |  | Enginar Garnitürlü | Enginar Garnitürlü, enginar insan sağlığı açısından oldukça faydalı olan sebzelerden bir tanesidir. Enginar genellikle içerisine garnitür ilave edilerek zeytinyağlı pişirilir. Özellikle mevsiminde iken enginarın garnitürlü salatasını, sebzeli enginar... |  | Enginar Kalbi | Enginar kalbi; enginar bitkisinin en değerli yeridir. Adından da anlaşılacağı üzere bitkinin en nadide kısmı olan enginar kalbi kalp dostu olarak bilinir. Enginar daha zeytinyağlı yemek pişirme kültürünün hakim olduğu yörelerde pişirilen bir sebzedir... | | | Enginar Sapı | | Enginar Suyu | | Enginar Çiçeği | | Enginar Nasıl Temizlenir | | Enginar Üretimi | | Enginar Nasıl Pişer | | Bezelyeli Enginar Yemeği | | Düdüklüde Enginar | | Enginar Nasıl Haşlanır | | Bebeklere Enginar | | Konserve Enginar | | Enginar Kapsülü | | Terbiyeli Enginar Yemeği | | Patatesli Enginar Yemeği | | Patatesli Enginar | | Zeytinyağlı Enginar Yemeği | | Enginar Sapı Yemeği | | Enginar Yaprağı Dolması | | Hamilelikte Enginar | | Fırında Enginar | | Kıymalı Enginar Dolması | | Enginar Yaprağı Çayı | | Taze Enginar | | Enginar Haşlama | | Enginar Temizleme | | Baklalı Enginar | | Enginar Yaprağı | | Çanak Enginar | | Enginar Garnitürlü | | Enginar Kalbi | Popüler İçerik | Terbiyeli Enginar Yemeği Terbiyeli Enginar Yemeği, lezzetli olur. Enginarı severek tüketen çoktur. Kış sebzesi olduğu için taze olarak kışın daha fazla tüketilir. Ancak diğer ... | Patatesli Enginar Yemeği Patatesli enginar yemeği, yapımı en kolay yemeklerden bir tanesidir. Her yemeğin kendine ait bazı özellik ve püf noktalar olsa da aşağı yukarı pişirme... | Patatesli Enginar Patatesli enginar, sofraların ez lezzetli sebzelerinden biri olan enginar sağlıklı olduğu kadar bol vitamin içerir. Enginar lezzet bakımından oldukça... | Zeytinyağlı Enginar Yemeği Zeytinyağlı Enginar Yemeği, Sağlıklı beslenme açısından oldukça önemli bir sebze olan enginar Özellikle de kış aylarında tüketilen oldukça kıymetli bi... | Enginar Sapı Yemeği Enginar sapı yemeği, Enginar hemen hemen her mevsimde yetişen bir ılıman bitki olmaktadır. Ancak bu sebze genellikle sıcağı sevmektedir. Sıcağı oldukç... | Enginar Yaprağı Dolması Enginar yaprağı dolması, yapımı kolay olsa da asıl mesele enginarı dolduracak aşamaya getirebilmektir. Enginar hem ağır kokan hem de sert yaprakları o... | |