Baklalı Enginar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Baklalı Enginar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Baklalı Enginar Yemeği

Baklalı enginar yemeği, nefis bir tat ve harika bir lezzet olduğu kadar çok besleyici bir zeytinyağlı yemektir. Özellikle iç bakla ile birleştiğinde daha lezzetli ve besleyici hale gelmektedir. Sağlıklı beslenmek ve yaşamımızı daha uzun ve kaliteli bir şekilde sürdürmek için nasıl beslendiğimize çok dikkat etmemiz gerekir. Özellikle sebzeleri ve meyveleri mevsiminde yani zamanında tüketmek çok önemlidir.

Sağlık Üzerindeki Faydaları

Baklalı enginar yemeği, özellikle karaciğer hastalıklarının daha çabuk iyileşmesi konusunda yardımcı olmaktadır. A, B2 ve B6 vitaminleri ile başta C vitamini bakımından oldukça zengindir. Şeker hastalığı rahatsızlığı olan kişilerin çok fazla tüketmesi önerilmektedir. Aynı zamanda sindirimi kolaylaştırdığı gibi bağışıklık sistemini güçlendirerek, vücuda dinçlik kazandırmaktadır. Böbreklerin düzenli çalışmasını sağlayarak, mide dostu bir sebzedir.

Baklalı Enginar Yemeği İçin Gerekli Malzemeler

  • 4 orta boy enginar
  • 250 gram iç bakla
  • Bir adet büyük boy soğan
  • 1 adet orta boy havuç
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı un
  • 1 adet limonun suyu
  • Bir miktar tuz
  • Yarım demet dereotu
  • 1,5 su bardağı su

Baklalı Enginar Yemeği Nasıl Yapılır?

İç baklalar yıkandıktan sonra bir tencereye koyun. Daha sonra üzerini geçmeyecek kadar su ilave ederek orta ateşte pişmeye bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika haşlayın, ardından süzgece alıp süzün ve üzerine soğuk su tutarak soğumasını bekleyin. Daha sonra tüm baklaların zar biçimindeki kabuklarını çıkarın. Diğer taraftan havuçların kabuklarını soyun ve çok kalın olmayacak şekilde daire şeklinde dilimleyin. Dilimlenen havuçları tencereye alın ve üzerine zeytinyağı ekleyerek ocak üzerinde kısa bir süre kavurun. Üzerine yemeklik doğranmış soğanları ekleyin ve bir süre kavurarak tencerenin kapağını kapatın.

Diğer tarafta, 1,5 su bardağı suya 2 çay kaşığı un ve bir adet limonun suyunu ekleyerek, un eriyinceye kadar iyice karıştırın ve bir miktar tuz ekleyin. Güzelce karıştırdıktan sonra kavrulmuş havuç ve soğanların üzerine bu karışımı ekleyin. Karışım eklendikten sonra iç baklaları ve enginarları da ekleyerek ocak üzerinde kısık ateşte pişirmeye bırakın. Yaklaşık 30 dakika sonra ince kıyılmış dereotunu ekleyip, 1-2 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Soğuyan enginarları servis yapılacak tabağa alıp, bakla ve havuçlu dereotlu karışımı içine doldurarak servis yapabilirsiniz. Şık bir sunum için üzerine dereotu ekleyerek servis yapabilirsiniz. Nefis ve harika bir lezzet olan baklalı enginar yemeğini hem soğuk hem de sıcak olarak tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Enginar Çiğ Yenir mi?

Enginar Çiğ Yenir mi?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Enginar Yaprağı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Enginar Yaprağı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Enginar Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Enginar Tarifi ve Malzemeleri

Enginar Tohumu Nasıl Tüketilir?

Enginar Tohumu Nasıl Tüketilir?

Enginar Bitkisi Türleri ve Özellikleri

Enginar Bitkisi Türleri ve Özellikleri

Portakallı Enginar Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Enginar Tarifi ve Malzemeleri