Enginar Yaprağı Nasıl Pişirilir?Enginar yaprağı, genellikle pazarlarda dikkatinizi çekmiş olabilir. Enginar satıcıları, enginarları soyup limonlu su dolu bir kaba atarken, yaprakları genellikle çöpe atar. Ancak, enginarın en kıymetli yeri aslında yapraklarıdır. Bu değerli kısmı pek çok kişi bilmediği için, enginar yaprağı maalesef hak ettiği ilgiyi görmez. Enginar yaprakları, karaciğeri koruyan flavonoidler içerir ve aynı zamanda anti-kanserojen özelliklere sahiptir. Enginar yapraklarında, sebzesinden daha fazla sinarin maddesi bulunur. Sinarin, safra üretimini uyaran ve yağların sindirilmesini sağlayan bir bileşiktir. Bu değerli yaprakları henüz denemediyseniz, bir kere pişirip neler kaçırdığınızı görmelisiniz. Enginar Yaprağı Pişirmek İçin Gerekli Malzemeler
Enginar Yaprağı Nasıl Pişirilir?Enginar yapraklarını temizlemek, işin en zor kısmı gibi görünse de oldukça kolaydır. Enginarın yapraklarının bulunduğu sap kısmında sert ve lifli bir tabaka bulunur. Nasıl ki pırasanın en dış katmanını soyuyorsak, enginar yaprağının da lifli ve sert kısmı bıçak ile çıkarılır. Enginar yapraklarının iç kısmı, dokunduğunuzda yumuşak halde olan pişireceğiniz kısımdır. Bu kısımları doğrayarak içine limon suyu eklenmiş su dolu bir kaba alın. Kuşbaşı etleri, suyunu salıp çekene kadar tencerede çevirin. Yemeklik doğranmış kuru soğanları ve ince kıyılmış sarımsağı, sıvı yağ ve tereyağı ile bir tencereye alıp soğanlar ve sarımsaklar pembeleşene kadar çevirin. Daha sonra kabuğu soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış domatesleri yumuşayana kadar pişirin ve salçasını ilave edin. Enginar yapraklarını da tencereye aldıktan sonra birkaç kez soteleyin ve tuzunu ilave edin. Suyunu da ekledikten sonra kısık ateşte pişirin. Enginar yaprakları yumuşamaya başlayınca yıkanmış bulguru da ilave edin. Bulgurla birlikte pişme süresi tamamlanınca altını kapatın. Afiyet olsun. |
Enginar yaprağının bu kadar faydalı olduğunu bilmiyordum, acaba bu tarifi denemek için başka hangi malzemeleri kullanabilirim?
Cevap yazMerhaba Pektürk,
Enginar yaprağının faydalarını keşfetmiş olman harika! Bu tarifi denemek için ekleyebileceğin bazı malzemeler şunlar olabilir: Limon suyu, zeytinyağı, sarımsak, tuz ve karabiber. Ayrıca, biraz taze maydanoz veya dereotu da ekleyerek lezzeti artırabilirsin. Bu malzemeler enginar yapraklarının doğallığını bozmadan lezzetini ön plana çıkaracaktır. Afiyet olsun!