Enginar Yaprağı Nasıl Pişirilir
Enginar Yaprağı Nasıl Pişirilir, pazara gittiğiniz zaman eminim ki sizin de dikkatinizi çekmiştir. Enginar satıcıları enginarları soyar ve limonlu su dolu bir kabın içerisine atarlar. Enginar yaprakları ise yerde çöp vaziyetinde bekler. Oysa ki enginarın en kıymetli yeri yaprağı. Bunu pek çok kimse bilmediğinden dolayı da enginar yaprağı maalesef hak ettiği yerde değil. Hiç bir sebze yada meyve enginar yaprağında ki kadar mineral içermez. Karaciğeri koruyan flavonidler içeren enginar yaprağı, aynı zamanda anti kansorejen bir madde olma özelliği taşıyor. Enginarın yapraklarında sebzesinden daha çok sinarin maddesi bulunur. Sinarin safra üretimini uyaran ve yağların sindirilmesini sağlayan bir maddedir. Sakın şaşırmayın ve hiç denemediyseniz bir kere enginar yaprağı pişirin ve bu güne kadar neler kaçırdığınızı bir görün. Enginar yaprağı nasıl pişirilir, sorusunun cevabı işte burada. Herkese kolay gelsin. Enginar yaprağı pişirmek için gereken malzemeler; - 8-9 adet saplı enginar yaprağı
- 150 gram dana kuşbaşı et
- 1 adet orta boy yemeklik kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet olgun domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 kahve fincanı kalın bulgur
- Yarım kahve fincanı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 adet sıkılmış limon suyu
- 1.5 su bardağı soğuk su
- Damak tadınıza göre tuz
Enginar yaprağı nasıl pişirilir? İşin en bilinmeyen ve zor kısmı gibi görünse de enginar yapraklarını temizlemek çok kolay. Enginarın yapraklarının bulunduğu sap kısmında sert ve lifli bir tabaka bulunur. Nasıl pırasanın en dış katmanını soyuyorsak enginar yaprağının da lifli ve sert kısmı bıçak ile çıkarılır. Enginar yapraklarının iç kısmı dokunduğunuzda yumuşak halde olan pişireceğiniz kısmıdır. Bu kısımları doğrayarak içine limon suyu eklenmiş su dolu bir kaba alın. Kuşbaşı etleri suyunu salıp çekene kadar tencerede çevirin. Yemeklik doğranmış kuru soğanları ve ince kıyılmış sarımsağı, sıvıyağ ve tereyağı ile bir tencereye alıp soğanlar ve sarımsaklar pembeleşene kadar çevirin. Daha sonra kabuğu soyulmuş ve küp şeklinde doğanmış domatesleri yumuşayana kadar pişirin ve salçasını ilave edin. Enginar yapraklarını da tencereye aldıktan sonra bir kaç kez soteleyin, ve tuzunu ilave edin. Suyunu da ekledikten sonra kısık ateşte pişirin. Enginar yaprakları yumuşamaya başlayınca yıkanmış bulguru da ilave edin. Bulgurla birlikte pişme süresi tamamlanınca altını kapatın. Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 21.11.2018 05:49:40
Enginar Yaprağı Nasıl Pişirilir ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
|
0 Yorum Yapılmış "Enginar Yaprağı Nasıl Pişirilir"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
|
 |
Hamilelikte Enginar |
Hamilelikte Enginar, Akdeniz bölgesinde ve Marmara bölgesinde yetiştirilen bitkidir. Dış görünüşü küçüktür ve gonca bitkisine benzer. Açmamış çiçek görünümünde olduğu için dış görünüşü ile dikkat çeken sağlıklı besindir. Enginar hamile bayanların çok... |
 |
Fırında Enginar |
Fırında enginar; Ülkemizde yetişen sebzelerin pek çoğu bir şekilde fırında pişme özelliğine sahiptir. Enginarda bu sebze çeşitlerinden bir tanesidir. Enginar özellikle Akdeniz ve Ege mutfağında yaygın olarak tercih edilen bir lezzettir. Fakat günümüz... |
 |
Kıymalı Enginar Dolması |
Kıymalı enginar dolması, Birçok kişinin severek tükettiği yemekler arasında yer almaktadır. Her mevsim sofraları süsleyen bu yemek hem lezzet olarak hemde görünüm olarak iştah kabartan bir görselliğe sahiptir. Vücudumuzun ihtiyaç duyduğu birçok değer... |
 |
Enginar Yaprağı Çayı |
Enginar Yaprağı Çayı: Enginarın biraz acı odunsu bir tadı var. Acı tadı ile bilinen enginarı kökleri, çiçekleri, yaprakları ve sapları ile yapılan yararlı bir çay vardır. Daha önceden çok az ülkede yalnız ticareti yapılırdı. Son yıllarda enginar artı... |
 |
Taze Enginar |
Taze Enginar, dünyanın en lezzetli ve en sağlıklı sebzelerinden biridir. Latincesi Cynara scolymus olan bu bitki Marmara ve ege bölgesinde bahçede yetiştirilmektedir. Haziran temmuz ayları arasında mavi mor renkli çiçekler açar. 50-150 cm boyları ars... |
 |
Enginar Haşlama |
Enginar haşlama, Enginarın temizlemesi biraz zaman alsa da sağlıklı bir besin olduğu düşünüldüğünde zahmetlere katlanıp bu besini sağlık için tüketmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Enginar çok eski çağlardan bugüne kadar sindirim organlarından tutun da ... |
 |
Enginar Temizleme |
Enginar Temizleme, Enginar bitkisi aslında mavi mor çiçekler açan bir çiçeğin tomurcuk kısmıdır. Enginarın tüketilen kısmı ise çiçek bölümü ve brakte olarak bilinen yaprağının oluşturduğu baş kısmıdır. Çiçek açmadan çiçek tablası üzerinde tüylenmeler... |
 |
Baklalı Enginar |
Baklalı enginar, Enginar içimizi serinleten, baharın müjdecisi, tazelik veren sebzelerin başında gelir. Zeytinyağlı yemeğinden enginar dolmasına kadar çok çeşidi vardır. İç bakla enginar tariflerine ayrı bir lezzet ve güzellik katar. İlk duyulduğunda... |
 |
Enginar Yaprağı |
Enginar yaprağı, insanoğluna eski dönemlerden beri fayda sağlamış olan enginar içerisinde bulunan güçlü maddeler sayesinden meydana gelmiş olan rahatsızlıkların tedavisi için kullanılmaktadır. Tam bir mineral deposu olan enginar çeşitli yemeklerde ku... |
 |
Çanak Enginar |
Çanak enginar; diğer sebzelerden farklı bir görünüme sahiptir. Misafirlerine şık ve sağlıklı bir yemek hazırlamak isteyenlere için çanak enginar iyi bir alternatif olabilir. Ben çocukluğumda pazarda gördüğüm enginarın mantar olduğunu düşünürdüm. Daha... |
 |
Enginar Garnitürlü |
Enginar Garnitürlü, enginar insan sağlığı açısından oldukça faydalı olan sebzelerden bir tanesidir. Enginar genellikle içerisine garnitür ilave edilerek zeytinyağlı pişirilir. Özellikle mevsiminde iken enginarın garnitürlü salatasını, sebzeli enginar... |
 |
Enginar Kalbi |
Enginar kalbi; enginar bitkisinin en değerli yeridir. Adından da anlaşılacağı üzere bitkinin en nadide kısmı olan enginar kalbi kalp dostu olarak bilinir. Enginar daha zeytinyağlı yemek pişirme kültürünün hakim olduğu yörelerde pişirilen bir sebzedir... |
|
|
Enginar Sapı |
|
Enginar Suyu |
|
Enginar Çiçeği |
|
Enginar Nasıl Temizlenir |
|
Enginar Üretimi |
|
Enginar Nasıl Pişer |
|
Bezelyeli Enginar Yemeği |
|
Düdüklüde Enginar |
|
Enginar Nasıl Haşlanır |
|
Bebeklere Enginar |
|
Konserve Enginar |
|
Enginar Kapsülü |
|
Terbiyeli Enginar Yemeği |
|
Patatesli Enginar Yemeği |
|
Patatesli Enginar |
|
Zeytinyağlı Enginar Yemeği |
|
Enginar Sapı Yemeği |
|
Enginar Yaprağı Dolması |
|
Hamilelikte Enginar |
|
Fırında Enginar |
|
Kıymalı Enginar Dolması |
|
Enginar Yaprağı Çayı |
|
Taze Enginar |
|
Enginar Haşlama |
|
Enginar Temizleme |
|
Baklalı Enginar |
|
Enginar Yaprağı |
|
Çanak Enginar |
|
Enginar Garnitürlü |
|
Enginar Kalbi |
Popüler İçerik |
Terbiyeli Enginar Yemeği
Terbiyeli Enginar Yemeği, lezzetli olur. Enginarı severek tüketen çoktur. Kış sebzesi olduğu için taze olarak kışın daha fazla tüketilir. Ancak diğer ...
|
Patatesli Enginar Yemeği
Patatesli enginar yemeği, yapımı en kolay yemeklerden bir tanesidir. Her yemeğin kendine ait bazı özellik ve püf noktalar olsa da aşağı yukarı pişirme...
|
Patatesli Enginar
Patatesli enginar, sofraların ez lezzetli sebzelerinden biri olan enginar sağlıklı olduğu kadar bol vitamin içerir. Enginar lezzet bakımından oldukça...
|
Zeytinyağlı Enginar Yemeği
Zeytinyağlı Enginar Yemeği, Sağlıklı beslenme açısından oldukça önemli bir sebze olan enginar Özellikle de kış aylarında tüketilen oldukça kıymetli bi...
|
Enginar Sapı Yemeği
Enginar sapı yemeği, Enginar hemen hemen her mevsimde yetişen bir ılıman bitki olmaktadır. Ancak bu sebze genellikle sıcağı sevmektedir. Sıcağı oldukç...
|
Enginar Yaprağı Dolması
Enginar yaprağı dolması, yapımı kolay olsa da asıl mesele enginarı dolduracak aşamaya getirebilmektir. Enginar hem ağır kokan hem de sert yaprakları o...
|
|