Tavuklu Enginar Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Tavuklu Enginar Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu enginar, mutfakta sıkça kullanılan ve sağlık açısından oldukça faydalı bir sebze olan enginarın, tavukla birleşerek muhteşem bir lezzet oluşturduğu bir yemektir. Enginar, içerdiği B vitaminleri, E vitamini, magnezyum, gallik asit, çinko ve sodyum sayesinde vücudun gerekli vitamin ve mineral ihtiyacını karşılar. Özellikle çocuklara da yedirilmesi son derece faydalıdır ve daha sağlıklı gelişimlerini destekler. Bu sebepten dolayı en az haftada bir kez tüketilmesi önerilir.

Özel akşam yemeklerinde veya hafta sonları yapılması tavsiye edilen tavuklu enginar, sade olarak pişirildiğinde de lezzetlidir, ancak tavuk veya et gibi malzemelerle pişirildiğinde tat bakımından farklılık yaratır. Farklı malzemeler kullanılarak pişirilmesi hem sunum açısından güzel görünürken hem de sağlık açısından daha besleyici olmasını sağlar. Oldukça doyurucu bir yemektir. Şimdi, tavuklu enginar yemeğinin yapılışını sizlerle paylaşalım.

Tavuklu Enginar İçin Gerekli Malzemeler
  • 8 adet enginar
  • 2 adet limon
  • Bir çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Bir tutam tuz
  • Sıcak su

İç Harcı İçin
  • 2 adet havuç
  • Yarım kilo tavuk göğsü
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • Bir tutam tuz

Tavuklu Enginar Nasıl Yapılır?

Pazardan taze olarak alınan enginarın öncelikle yapraklarının soyularak temizlenmesi gerekir. Daha sonrasında enginar, bol suyla yıkandıktan sonra tencerenin içerisine konularak üzerine limon suyu sıkılır. Ardından şeker ve bir tutam tuz eklenerek zeytinyağının yarısı eklenir ve üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edilir. Ocağın altı yakılarak pişirilir. Kaynadıktan sonra altı kısılıp 20 dakika kadar pişmesi sağlanır.

Diğer taraftan, iç harcın hazırlanması için tencerenin içerisine kalan zeytinyağı dökülerek ocağın altı yakılır. Tavuk göğsü yıkandıktan sonra istenilen büyüklükte doğranır. İnce ince jülyen halinde doğranması tavsiye edilir. Sonrasında tavuklar tencereye ilave edilip karıştırılarak kavurma işlemine başlanır. Diğer taraftan soğan soyulup küçük küçük doğranarak tencereye ilave edilir. Kavurma işlemi devam ederken, ardından patates soyulup küçük küçük doğrandıktan sonra içerisine konulur. Diğer taraftan havucun yüzü soyularak küp küp doğranıp tencereye eklenir.

Tenceredeki malzemelerin yavaş yavaş kavrulması sağlanır. Üzerine gerekli miktarda tuz ilave edilir. Beş dakika kadar kavurma işlemi gerçekleştirildikten sonra haşlanan tenceredeki enginarın suyundan bir bardak kadar alınarak iç harcın içerisine ilave edilir. Böylece içerisindeki tavuk ve patatesin daha güzel pişmesi sağlanır. İç harç 10 dakika kadar piştikten sonra ocaktan alınarak bir kenarda bekletilir.

Diğer taraftan, haşlanmış olan enginarlar kontrol edildikten sonra servis tabağına alınarak içerisine hazırlanan iç harçlar ilave edilir. İsteğe bağlı olarak enginarın suyundan da servis tabağına birkaç kaşık konulur. Tavuklu enginar yemeğinin içerisine isteyenler bezelye de ilave edebilir. Bezelyeli olması halinde tadında farklı bir aroma oluşması sağlanır. Tavuklu enginar yemeği servise hazırdır. Sevdiklerinizle birlikte afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Etli Enginar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Etli Enginar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Enginar Çeşitleri Nelerdir?

Enginar Çeşitleri Nelerdir?

Güncel

Kuzu Etli Enginar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Etli Enginar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri