Etli Enginar Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Etli Enginar Tarifi ve Malzemeleri

Etli Enginar

Etli enginar, besleyici değeri yüksek ve hem çocuklarınızın hem de sizin beslenme düzeninize ekstra bir değer katacak kıymetli bir yemek olma özelliği taşır. Sağlıklı beslenme düzenine dikkat ediyorsanız, etli enginarı mutlaka yemek listenize eklemelisiniz. Bu yemek, kanı temizleyen, kalp adalelerini güçlendiren, mide ve bağırsakları dezenfekte ederek sindirim sistemini düzenleyen, quercetin ve rutin antioksidanları ile kansere karşı koruyucu özellikler sunar. Aynı zamanda, sağlıklı bir diyetin önemli bir bileşeni olma niteliği taşır. Yapımı ise sizi hiç uğraştırmayacak kadar basittir. Püf noktası, etli enginarı mutlaka kuzu eti ile yapmanızdan geçer.

Etli Enginar İçin Gereken Malzemeler

  • 4 adet soyulmuş ve temizlenmiş enginar
  • 300 gram kuşbaşı doğranmış kuzu eti
  • 1 adet orta boy yemeklik kuru soğan
  • 1.5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet sıkılmış limon suyu
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • Yarım demet dereotu
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı soğuk su

Etli Enginarın Nasıl Yapılır?

Öncelikle enginarları iri dilimlenmiş küp şeklinde doğrayın ve limon suyu ilave edilmiş suda bekletin. Etli enginarı pişireceğiniz tencereye ilk olarak kuzu kuşbaşı etlerinizi alın ve tencerenin ağzını kapatarak 5 dakika kadar pişirin. Daha sonra zeytinyağı ve tereyağını ekleyip birkaç kez çevirin. Yemeklik doğranmış soğanları da ekledikten sonra soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Bu işlemler ile yemeğimizin harcını hazırlamış oluyoruz.

İkinci aşamada, iyice süzülmüş olan doğranmış enginarları ve unu tencereye ilave ederek güzelce karıştırın. Artık toz şeker ve tuzunu da ilave edebilirsiniz. Yemeğinizin suyunu da ilave ettikten sonra mümkün olduğunca en kısık ateşte pişirmeye alın. Etli enginarın pişmesine 5 dakika kala ince kıyılmış dereotunu da tencereye ekleyin ve altını kapatın. Yemeğiniz dinlendikten sonra keyifle servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Ahid

12 Temmuz 2024 Cuma

Etli enginar yaparken enginarları limonlu suda bekletmek gerçekten işe yarıyor mu? Ayrıca, kuzu eti yerine başka bir et kullanabilir miyiz?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Ahid, enginarları limonlu suda bekletmek gerçekten işe yarıyor. Bu yöntem, enginarların kararmasını önler ve daha canlı bir renkte kalmalarını sağlar. Ayrıca, kuzu eti yerine dana eti veya tavuk eti de kullanabilirsiniz. Her iki seçenek de yemeğinize farklı lezzetler katarak güzel sonuçlar verecektir. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni