İç Baklalı Enginar Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

İç Baklalı Enginar Tarifi ve Malzemeleri

İç baklalı enginar, iki muhteşem sebzenin bir araya gelmesinden oluşan harika bir lezzettir. Enginarın karaciğer için en iyi dost olduğunu bilmeyen yoktur. Ancak iç bakla da enginardan geri kalmayan özelliklere sahiptir. Tam bir doğal dopamin kaynağı olan iç bakla, enginarla birleştiğinde idrar yolları, karaciğer ve böbrek temizleme özelliğine sahip bir yemek haline gelir. Kalsiyum ve yüksek demir oranı ile son derece besleyici bir yemek olan iç baklalı enginar, sağlığa olan faydalarının yanı sıra lezzet açısından da değerlendirildiğinde, yanında başka hiçbir şey olmadan bile keyifle yiyebileceğiniz bir tada sahiptir. Aynı zamanda iç baklalı enginar, kan dolaşımını artırarak cildinizin nefes almasını sağlar ve size mükemmel bir detoks yapar. İç baklanın yüksek şeker içeriği nedeniyle şeker hastaları tarafından tüketilmemesi gerektiğini belirterek bu muhteşem tarife geçelim.

İç Baklalı Enginar İçin Gereken Malzemeler

  • 6 adet soyulmuş temizlenmiş enginar
  • 300 gram taze iç bakla
  • 1.5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet sıkılmış limon suyu
  • Damak tadınıza göre tuz
  • 6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 su bardağı soğuk su
  • 1 adet yemeklik kuru soğan
  • 5-6 sap taze yeşil soğan
  • Yarım bağ ince kıyılmış dereotu
İç Baklalı Enginar Nasıl Yapılır?

İlk olarak enginarları limon suyu sıkılmış su dolu bir kabın içinde beklemeye alın. İç baklaları da yıkayıp süzdürün.

Enginarları geniş ve yayvan bir tencere içerisinde dizin. Yemeklik kuru soğanı piyazlık olacak şekilde doğrayın ve doğranmış soğanı her bir enginarın içine eşit miktarda paylaştırın. İnce kıyılmış dereotlarını da iki eşit parçaya ayırın ve bir kısmını enginarların içerisine doldurun. Daha sonra 300 gram iç baklayı da her bir enginarın içine eşit miktarda ilave edin. İç baklaların üzerine ince kıyılmış yeşil soğan ve kalan dereotunu da ekleyin.

Ayrı bir kasenin içerisinde tercihinize göre tuz, toz şeker ve sızma zeytinyağını ekleyerek şeker ve tuz iyice eriyinceye kadar çırpıp sos haline getirin. Hazırlamış olduğunuz sos karışımını iç baklalı enginarların üzerine gezdirin. Tencerenin dibine soğuk suyu da ekledikten sonra iç baklalı enginar yumuşayıncaya kadar pişirin. Şayet su yeterli gelmez ise bir miktar daha eklemeniz de sakınca yok. Piştikten sonra kapağı kapalı bir şekilde soğumaya bırakın. Daha sonra şık bir servis tabağında servis edebilirsiniz.

Ekstra Bilgiler

İç baklalı enginarı daha da lezzetli hale getirmek için üzerine biraz limon kabuğu rendesi ve taze nane yaprakları ekleyebilirsiniz. Ayrıca, iç baklalı enginarı soğuk olarak servis etmek, özellikle yaz aylarında ferahlatıcı bir seçenek olabilir. Bu tarif, hem sağlıklı hem de lezzetli bir öğün sunar, bu yüzden sevdiklerinizle paylaşmaktan çekinmeyin.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Enginar Nasıl Ayıklanır?

Enginar Nasıl Ayıklanır?

Güncel

Bezelyeli Enginar Tarifi ve Malzemeleri

Bezelyeli Enginar Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Enginar Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Enginar Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Enginar Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Enginar Tarifi ve Malzemeleri

Enginar Çiğ Yenir mi?

Enginar Çiğ Yenir mi?

Enginar Nasıl Pişer?

Enginar Nasıl Pişer?

Enginar Fidesi Yetiştiriciliği

Enginar Fidesi Yetiştiriciliği

Enginar Buzlukta Nasıl Saklanır?

Enginar Buzlukta Nasıl Saklanır?