Fırında Enginar Dolması Tarifi ve Malzemeleri
24 Haziran 2024

Fırında Enginar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Enginar Dolması

Enginar, özellikle zeytinyağlı soğuk yemekler arasında en çok tercih edilen yemek çeşitlerinden biridir. Genellikle her evde enginar, zeytinyağlı ve garnitürlü tencere yemeği olarak pişirilmektedir. Ancak, fırında enginar dolması da en az tencere yemeği kadar lezzetlidir. Denemeyen hamarat hanımlar için işte muhteşem bir lezzet; ayrıca üzerine eriyen kaşar peyniri ile hem göze hem de damak zevkinize hitap edecektir. Yapımı oldukça pratik olan fırında enginar dolması, hafif ve çok lezzetli bir alternatiftir.

Fırında Enginar Dolması İçin Gerekli Malzemeler

  • 3-4 adet taze enginar
  • Zeytinyağı
  • 1 adet küçük boy kuru soğan
  • 1 kase garnitür (İsteğe göre kendiniz de hazırlayabilirsiniz)
  • Limon suyu
  • Yeterli oranda tuz
  • Bir miktar toz şeker
  • Göz kararı su (Enginarları haşlamak için)
  • Kaşar rendesi

Fırında Enginar Dolması Nasıl Yapılır?

Öncelikle enginarları yapraklarından güzelce temizleyin ve ardından küçük bir tencerenin içerisine dizin. Daha sonra üzerini geçecek kadar su ve limon suyunu ilave edin, tencerenin kapağını kapatın ve ocağın altını yakın. Tenceredeki su kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve enginarların pişmesi için bırakın. Enginarlar haşlanırken, arada sırada çatalla kontrol edin ki fazla haşlanıp dağılmasın.

Kuru soğanı yemeklik olacak şekilde küp şeklinde doğrayın. Tavanın içine 2 yemek kaşığı zeytinyağını ilave edip kuru soğanları kavurmaya başlayın. Kuru soğan kavrulduktan sonra tavaya garnitürü ekleyin ve 2 dakika kadar kavurun. Haşlanmış olan enginarları fırın tepsisine alın, ardından hazırladığınız garnitürü enginarların içine doldurun.

Üzerine gezdirmek için limon suyu, zeytinyağı, tuz ve toz şekeri ilave edip sosu çırptıktan sonra enginar dolmasının üzerine gezdirin. Bu arada kaşar peynirini rendeleyip enginar dolmasının üzerine serpin. Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra kaşar peyniri eriyinceye kadar fırında enginar dolmasını pişirin. Daha sonra pişen fırında enginar dolmasını servis tabağına alın ve dereotu ile süsleyin.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Enginar, karaciğer sağlığına faydalı olan ve sindirim sistemini destekleyen bir sebzedir. İçeriğinde bol miktarda lif, vitamin ve mineral bulunur. Fırında enginar dolması, bu sağlık faydalarını lezzetli bir yemekle birleştirerek sofralarınıza getirir. Özellikle zeytinyağlı yemekleri sevenler için ideal bir alternatiftir. Ayrıca, bu tarifi vejetaryen dostlarınızla da paylaşabilirsiniz!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Enginar Nasıl Haşlanır?

Enginar Nasıl Haşlanır?

Haber Bülteni

Enginar Fidesi Yetiştiriciliği

Enginar Fidesi Yetiştiriciliği

Enginar Çiçeği Faydaları Nelerdir?

Enginar Çiçeği Faydaları Nelerdir?

Tavuklu Enginar Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Enginar Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Enginar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Enginar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Enginar Çiğ Yenir mi?

Enginar Çiğ Yenir mi?

Kıymalı Enginar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Enginar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Enginar Kaç Kalori?dir?

Enginar Kaç Kalori?dir?

Hamilelikte Enginar Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Hamilelikte Enginar Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Enginar Sirkesi Faydaları Nelerdir?

Enginar Sirkesi Faydaları Nelerdir?

Enginar Tohumu Nasıl Tüketilir?

Enginar Tohumu Nasıl Tüketilir?

Düdüklüde Enginar Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Enginar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Enginar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Enginar Tarifi ve Malzemeleri

Enginar Nasıl Pişer?

Enginar Nasıl Pişer?

Enginar Sapı Özellikleri

Enginar Sapı Özellikleri

Enginar Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?

Enginar Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?

Enginar Yaprağı Nasıl Pişirilir?

Enginar Yaprağı Nasıl Pişirilir?

Çiğ Enginar Yemenin Faydaları Nelerdir?

Çiğ Enginar Yemenin Faydaları Nelerdir?

Enginar Buzlukta Nasıl Saklanır?

Enginar Buzlukta Nasıl Saklanır?