Enginar Yaprağı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Enginar Yaprağı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Enginar yaprağı çorbası, sağlık açısından oldukça faydalı bir besindir ve özellikle Ege bölgesinde sıkça tüketilir. Çocukların da severek yemesi, bağışıklık sistemlerini güçlendirmeye yardımcı olur. Mevsiminde yapılan çorba, besleyici özelliklerinden tam anlamıyla yararlanmanızı sağlar. Ayrıca, dondurucuda saklanmış enginar kullanarak da çorba yapabilirsiniz, ancak taze enginarla yapılan çorba daha lezzetlidir.

Enginar yaprağı çorbası, vücudun gerekli vitamin ve mineralleri almasına yardımcı olur. Özellikle potasyum, magnezyum, fosfor, E, B ve A vitamini gibi besleyici maddeler içerir. Birçok hastalığın giderilmesinde etkili olan enginar, solunum yolu şikayetleri için de faydalıdır. Şifa özellikleri bulunan enginar yaprağı çorbasının haftada en az bir kere tüketilmesi önerilir. Şimdi, enginar yaprağı çorbasının tarifini paylaşalım.

Enginar Yaprağı Çorbası İçin Gerekli Malzemeler
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 4 adet taze enginar
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı zencefil
  • 2 yemek kaşığı un
  • 100 ml krema
  • Yeterli miktarda sıcak su
  • Bir tutam tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 kase ceviz

Enginar Yaprağı Çorbası Nasıl Yapılır?

Öncelikle, pazardan taze olarak alınan enginarların dışındaki otsu yaprakları temizlenmelidir. Orta kısımdaki ince yapraklara kadar temizledikten sonra, enginar dört parçaya bölünerek orta kısmındaki tüylü bölümü çıkarılmalıdır. Bu süreçte, tencereye zeytinyağı eklenir ve ince doğranmış sarımsak ve soğan kavrulur. Bir dakika kavrulduktan sonra enginar yaprakları ve büyük parçalar tencereye eklenir, ardından zencefil eklenip soteleme işlemine devam edilir. Bu aşamada yavaş yavaş un eklenir ve kavurma işlemine devam edilir. Sıcak su eklenerek kaynaması beklenir.

Çorba kaynadıktan sonra, on dakika daha kaynamaya devam edilerek enginarların pişmesi sağlanır. Ardından, ocağın altı kapatılır ve enginarlar blenderdan geçirilir. İçerisinde tortu kalmayana kadar işlem devam edilir. İsteğe bağlı olarak, çorba süzgeçten geçirilebilir; ancak, blender ile iyice ezilmişse, süzmeye gerek yoktur. Sonrasında, tekrar ocağın altı yakılarak çorbanın kaynaması sağlanır. Kaynadıktan sonra, karıştırarak krema eklenir ve pişirilir. Çorbanın tuz ve karabiberi eklenir ve iki dakika daha kaynadıktan sonra ocaktan alınarak servise hazır hale getirilir.

Diğer taraftan, cevizler merdane yardımıyla küçük parçalara ayrılır. Enginar yaprağı çorbası servis tabağına konularak üzerine ceviz serpilir. İsteğe bağlı olarak, yanında kızarmış ekmek ile sunum yapılabilir. Böylece enginar yaprağı çorbası servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Enginar Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Enginar Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Enginar Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Enginar Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Enginar Çeşitleri Nelerdir?

Enginar Çeşitleri Nelerdir?

Düdüklüde Enginar Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Enginar Tarifi ve Malzemeleri

Enginarın Karaciğere Faydaları Nelerdir?

Enginarın Karaciğere Faydaları Nelerdir?

Güncel

Enginar Çiğ Yenir mi?

Enginar Çiğ Yenir mi?

Güncel

Pirinçli Enginar Tarifi ve Malzemeleri

Pirinçli Enginar Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıymalı Enginar Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Enginar Tarifi ve Malzemeleri