Sebzeli Enginar Tarifi ve Malzemeleri
09 Temmuz 2024

Sebzeli Enginar Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Enginar

Enginar, kış sebzeleri arasında yer alan ve yüksek vitamin değerine sahip olan bir bitkidir. Sağlık açısından faydaları saymakla bitmeyen enginarı kesinlikle mevsiminde tüketmek gerekir. Enginarı sofralarda farklı şekillerde ikram edebilirsiniz. Salata, meze, ana yemek gibi birçok farklı formda servise sunulabilir. Farklı sebzeler ile bir araya getirilerek enginardan vitamin değeri yüksek yemekler, salatalar ve mezeler yapılabilir.

Sebzeli Enginar İçin Gerekli Malzemeler

  • 5 adet enginar çanağı
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 su bardağı taze bezelye
  • 1 adet havuç
  • Yarım demet dereotu
  • 1 tatlı kaşığı un
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 su bardağı soğuk su

Sebzeli Enginar Nasıl Yapılır?

Bir tencerenin içerisine 1 tatlı kaşığı un, 1 yemek kaşığı limon suyu ve 1 su bardağı soğuk su koyulur ve karıştırılır. Enginarlar hazırlanan suyun içerisine konulur ve pişirilir. Su kaynayana kadar ocak orta ateşte tutulur, kaynadıktan sonra kısık ateşe alınarak pişmesi beklenir.

Enginarlar kısık ateşte pişerken, başka bir tencerede zeytinyağı ısıtılır. Kuru soğan ufak küpler halinde doğranır ve zeytinyağının olduğu tencereye eklenerek kavrulur. Soğanlar kavrulduktan sonra küp şeklinde doğranmış havuç ve bezelyeler ilave edilir. İnce dilimlenmiş dereotu da eklenir.

Pişen enginarlar ocaktan alınır, ters çevrilir ve sebzelerin üzerine yerleştirilir. Üzerine enginarın haşlama suyu eklenir. Tuz da eklenir ve pişmeye bırakılır. Enginar piştiği zaman ocağın altı kapatılır ve yemek dinlenmeye bırakılır.

Sebzeli enginar dinlendikten sonra servise hazır hale gelir. Servis etmeden önce süs olarak dereotu serpiştirilebilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Mişa

30 Nisan 2024 Salı

Enginar yemeğini çocuklarım çok sevmiyor. Ama sebzeli olacağı için lezzet açısından birçok sorun ortadan kalkacak diye düşünüyorum. Bu yemek içerisine tadı daha zenginleştirmek için ekleyebileceğim farklı sebzeler var mıdır?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Sevgili Mişa,

Enginar yemeğine tadını zenginleştirmek için ekleyebileceğin birkaç sebze önerebilirim. Havuç, bezelye ve patates gibi sebzeler enginarla çok iyi uyum sağlar. Ayrıca, biraz kırmızı biber veya kış sebzeleri ekleyerek de farklı bir lezzet katabilirsin. Umarım çocukların bu yeni tarifi severek yerler!

Sevgiler,

2. Cevap
cevap

Kuddusi

Evet. Enginar özellikle havuç, patates ve bezelye gibi sebzelerle yakışır. Bunları garnitür şeklinde enginar çanağına koyarak fırında pişirebilirsiniz.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Enginar Nasıl Ayıklanır?

Enginar Nasıl Ayıklanır?

Etli Enginar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Etli Enginar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş Enginar Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş Enginar Tarifi ve Malzemeleri

Enginar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Enginar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Yapraklı Enginar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Yapraklı Enginar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Enginar Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Enginar Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Enginar Çanağı Tarifi ve Malzemeleri

Enginar Çanağı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yabani Enginar Faydaları Nelerdir?

Yabani Enginar Faydaları Nelerdir?