Garnitürlü Enginar Tarifi ve Malzemeleri
13 Temmuz 2024

Garnitürlü Enginar Tarifi ve Malzemeleri

Garnitürlü Enginar

Garnitürlü enginar, özellikle otel ve restoranlar tarafından sıkça tercih edilen zeytinyağlı yemek çeşitlerinden biridir. Görünümü itibariyle oldukça şık olan bu yemeğin yapımı son derece kolaydır. Bazı insanlar sebze yemeklerinden ziyade etle hazırlanan yemekleri daha fazla tercih eder. Et, her ne kadar protein kaynağı olsa da, sindirimi ve hazmı zor bir besin olduğundan dikkatli tüketilmelidir. Özellikle ilerleyen yaşlarda tansiyon gibi kronik hastalıklar ortaya çıktığında, tüketilen gıda maddelerine daha fazla özen göstermek gerekmektedir. İnsan sağlığı için sebze tüketimi çok önemlidir. Özellikle zeytinyağıyla pişirilen sebzelerin sağlık açısından faydaları tartışılmaz. Sağlıklı beslenmenin ilk koşulu, her yaşta bol zeytinyağlı sebze tüketmektir. Enginar, bu sebzeler arasında oldukça önemli bir yere sahiptir. Enginar, sadece kalp sağlığı için değil, aynı zamanda karaciğer sağlığı için de gerekli bir besin maddesidir. Enginar, garnitür olarak adlandırılan çeşitli sebzelerle doldurularak pişirilebilir. Enginarı hazırlarken kullanılan sebze çeşitliliği arttıkça faydalar da artar.

Garnitürlü Enginar Hazırlığı

Garnitürlü enginar hazırlarken çok fazla vaktiniz yoksa, piyasada satılan konserve garnitürlerden faydalanabilirsiniz. Ancak yemeğe ayıracak 15-20 dakikanız varsa, daha lezzetli bir yemek ortaya koymak için kendi garnitürünüzü kendiniz hazırlayabilirsiniz.

Garnitürlü Enginar İçin Gerekli Malzemeler

  • 6 adet enginar çanağı
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Yarım limonun suyu
  • Yeteri kadar su
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1/2 bağ dereotu
  • Tuz

Garnitür İçin

  • 1 adet küçük boy havuç
  • 1 adet patates
  • Yarım su bardağı taze bezelye
  • Yeteri kadar tuz
  • Kaynar su

Garnitürlü Enginar Nasıl Yapılır?

Garnitürlü enginarın yapımı için ilk önce iç malzemeyi hazırlayın. Bunun için patates ve havucu küçük küpler halinde doğrayın. Küçük bir tencereye doldurup üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edip kısık ateşte pişirin. Havuç ve patates yaklaşık 5 dakika kaynadıktan sonra içerisine taze bezelyeyi de ilave edip tuzunu ayarlayın. Garnitürün lezzetli ve sağlıklı olması açısından suyunu çekmesi çok önemlidir. Garnitür piştikten sonra enginar çanaklarını hazırlayabiliriz. Önceden hazır olarak alınan enginar çanağını iyice yıkayıp limonlu suyun içinde bir süre haşlayın. Enginar çanağı daha sonra garnitürle de pişeceğinden dağılmamasına özen gösterin.

Haşlanan enginar çanağını yayvan bir tencereye dizin. Çanakların içini hazırlanan harçla doldurun. Tencerenin bir kenarından çanakların içinden harç çıkmayacak şekilde sıcak su, zeytinyağı ve tuzu ilave edin. Kullanılacak su miktarı enginar çanağının boyunu geçmemelidir. Kaynamaya başladığında baharat, toz şeker ve ince kıyılmış dereotunu ekleyip yaklaşık 10 dakika boyunca pişirin. Garnitürlü enginar servise hazırdır. Soğuk olarak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Bircan

12 Temmuz 2024 Cuma

Sebzeleri hazırlarken tam olarak ne kadar kaynatmam gerekiyor? Ayrıca enginar çanaklarının dağılmaması için ne kadar süre haşlamalıyım?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Bircan,

Sebzeleri haşlarken, her sebzenin kendine özgü bir pişme süresi vardır. Genellikle sebzeler kaynar suya atıldıktan sonra 5-10 dakika içinde haşlanır. Ancak şu şekilde ayrıntılandırabiliriz:

- Havuç: 7-10 dakika
- Brokoli: 3-5 dakika
- Patates: 15-20 dakika
- Kabak: 5-7 dakika

Enginar çanakları için ise, dağılmaması adına 10-15 dakika haşlamak yeterli olacaktır. Haşlama süresi boyunca ara ara kontrol ederek dilediğiniz yumuşaklığa ulaştığınızda ocaktan alabilirsiniz.

Sevgiler,

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Çanak Enginar Tarifi ve Malzemeleri

Çanak Enginar Tarifi ve Malzemeleri

Enginar Buzlukta Nasıl Saklanır?

Enginar Buzlukta Nasıl Saklanır?

Enginar Kürü Tarifi ve Malzemeleri

Enginar Kürü Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş Enginar Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş Enginar Tarifi ve Malzemeleri

Enginar Temizleme Nasıl Yapılır?

Enginar Temizleme Nasıl Yapılır?

Güncel

Enginar Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Enginar Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Enginar Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Enginar Haşlama Tarifi ve Malzemeleri