Kıymalı Enginar Dolması Kıymalı enginar dolması, Birçok kişinin severek tükettiği yemekler arasında yer almaktadır. Her mevsim sofraları süsleyen bu yemek hem lezzet olarak hemde görünüm olarak iştah kabartan bir görselliğe sahiptir. Vücudumuzun ihtiyaç duyduğu birçok değeri içeriğinde barındıran bu yemek sağlık açısından oldukça önemlidir. Besin değeri fazlası ile yüksektir. Sizde menüde hem sağlıklı, hem lezzetli hemde görsellik olarak ayrıcalıklı bir yemek sunumunda bulunmak istiyorsanız kıymalı enginar dolmasını denemenizi tavsiye ederiz. Kıymalı enginar dolması için gerekli malzemeler: - 4-5 tane enginar
- 1 su bardağı pirinç
- 250 gram kıyma
- 1 tane kuru soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım demet maydanoz
- 1 tutam tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tane limon
Kıymalı enginar dolması yapılışı:
Öncelikle enginarları dış kısımdan yaprakların tersine doğru kırarak parçalara ayırın. Enginarları iyice ayıkladıktan sonra kararmaması için bir kaba alın ve üzerine su ilave edin. Su içerisine limonun suyunu sıkın. böylece enginarlar kararmadan su içinde bekleyecektir. Enginarlar limonlu suda beklerken sizde iç harcı hazırlayın. Öncelikle soğanı soyarak yemeklik bir şekilde doğrayın. Doğranan soğanları bir tava içerisine alın ve ocağın altını açın. Soğan kavruluncaya kadar sizde maydanozları ayıklayıp bol su ile yıkayın. Daha sonra ince ince maydanozları bir kab içerisine doğrayın. Soğan kavrulup pembeleşince kıymayı soğan içerisine ilave ederek kavurmaya başlayın. Kıyma biraz kavrulunca içerisine zeytinyağını, tereyağını ve domates salçasını ilave edin. tüm malzemeler eklendikten sonra karabiberi ve tuzu da hazırlanan karışım içerisine ilave edin. Son olarak pirinci bol su ile yıkayıp pişen harcın içerisine ilave edin ve pirinçlerin diri kalması için ocağın altını kapatın. Önceden doğranan maydanozları da karışım içerisine ilave edip iyice karıştırın. Artık enginarların içine hazırlanan karışımları doldurabilirsiniz. Doldurulan enginarlar tencereye yerleştirilir. Geniş dipli bir tencereye dik bir şekilde yerleştirilen enginar dolmaları yarısına kadar su doldurularak pişirilir. Yaklaşık yarım saat kısık ateşte pişirilen enginarların altını süre dolunca kapatın. Kıymalı enginar dolması artık hazır. Pişen yemeği 5-10 dakika dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun. Son Güncelleme : 03.12.2018 15:34:10 Kıymalı Enginar Dolması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 0 Yorum Yapılmış "Kıymalı Enginar Dolması" Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin |  | Enginar Yaprağı Dolması | Enginar yaprağı dolması, yapımı kolay olsa da asıl mesele enginarı dolduracak aşamaya getirebilmektir. Enginar hem ağır kokan hem de sert yaprakları olan bir bitkidir. Enginarın sapı ayrı, ortasından çıkan çanak kısmı ayrı yaprakları da ayrı bir lezz... |  | Hamilelikte Enginar | Hamilelikte Enginar, Akdeniz bölgesinde ve Marmara bölgesinde yetiştirilen bitkidir. Dış görünüşü küçüktür ve gonca bitkisine benzer. Açmamış çiçek görünümünde olduğu için dış görünüşü ile dikkat çeken sağlıklı besindir. Enginar hamile bayanların çok... |  | Fırında Enginar | Fırında enginar; Ülkemizde yetişen sebzelerin pek çoğu bir şekilde fırında pişme özelliğine sahiptir. Enginarda bu sebze çeşitlerinden bir tanesidir. Enginar özellikle Akdeniz ve Ege mutfağında yaygın olarak tercih edilen bir lezzettir. Fakat günümüz... |  | Enginar Yaprağı Çayı | Enginar Yaprağı Çayı: Enginarın biraz acı odunsu bir tadı var. Acı tadı ile bilinen enginarı kökleri, çiçekleri, yaprakları ve sapları ile yapılan yararlı bir çay vardır. Daha önceden çok az ülkede yalnız ticareti yapılırdı. Son yıllarda enginar artı... |  | Taze Enginar | Taze Enginar, dünyanın en lezzetli ve en sağlıklı sebzelerinden biridir. Latincesi Cynara scolymus olan bu bitki Marmara ve ege bölgesinde bahçede yetiştirilmektedir. Haziran temmuz ayları arasında mavi mor renkli çiçekler açar. 50-150 cm boyları ars... |  | Enginar Haşlama | Enginar haşlama, Enginarın temizlemesi biraz zaman alsa da sağlıklı bir besin olduğu düşünüldüğünde zahmetlere katlanıp bu besini sağlık için tüketmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Enginar çok eski çağlardan bugüne kadar sindirim organlarından tutun da ... |  | Enginar Temizleme | Enginar Temizleme, Enginar bitkisi aslında mavi mor çiçekler açan bir çiçeğin tomurcuk kısmıdır. Enginarın tüketilen kısmı ise çiçek bölümü ve brakte olarak bilinen yaprağının oluşturduğu baş kısmıdır. Çiçek açmadan çiçek tablası üzerinde tüylenmeler... |  | Baklalı Enginar | Baklalı enginar, Enginar içimizi serinleten, baharın müjdecisi, tazelik veren sebzelerin başında gelir. Zeytinyağlı yemeğinden enginar dolmasına kadar çok çeşidi vardır. İç bakla enginar tariflerine ayrı bir lezzet ve güzellik katar. İlk duyulduğunda... |  | Enginar Yaprağı | Enginar yaprağı, insanoğluna eski dönemlerden beri fayda sağlamış olan enginar içerisinde bulunan güçlü maddeler sayesinden meydana gelmiş olan rahatsızlıkların tedavisi için kullanılmaktadır. Tam bir mineral deposu olan enginar çeşitli yemeklerde ku... |  | Çanak Enginar | Çanak enginar; diğer sebzelerden farklı bir görünüme sahiptir. Misafirlerine şık ve sağlıklı bir yemek hazırlamak isteyenlere için çanak enginar iyi bir alternatif olabilir. Ben çocukluğumda pazarda gördüğüm enginarın mantar olduğunu düşünürdüm. Daha... |  | Enginar Garnitürlü | Enginar Garnitürlü, enginar insan sağlığı açısından oldukça faydalı olan sebzelerden bir tanesidir. Enginar genellikle içerisine garnitür ilave edilerek zeytinyağlı pişirilir. Özellikle mevsiminde iken enginarın garnitürlü salatasını, sebzeli enginar... |  | Enginar Kalbi | Enginar kalbi; enginar bitkisinin en değerli yeridir. Adından da anlaşılacağı üzere bitkinin en nadide kısmı olan enginar kalbi kalp dostu olarak bilinir. Enginar daha zeytinyağlı yemek pişirme kültürünün hakim olduğu yörelerde pişirilen bir sebzedir... | | | Enginar Sapı | | Enginar Suyu | | Enginar Çiçeği | | Enginar Nasıl Temizlenir | | Enginar Üretimi | | Enginar Nasıl Pişer | | Bezelyeli Enginar Yemeği | | Düdüklüde Enginar | | Enginar Nasıl Haşlanır | | Bebeklere Enginar | | Konserve Enginar | | Enginar Kapsülü | | Terbiyeli Enginar Yemeği | | Patatesli Enginar Yemeği | | Patatesli Enginar | | Zeytinyağlı Enginar Yemeği | | Enginar Sapı Yemeği | | Enginar Yaprağı Dolması | | Hamilelikte Enginar | | Fırında Enginar | | Kıymalı Enginar Dolması | | Enginar Yaprağı Çayı | | Taze Enginar | | Enginar Haşlama | | Enginar Temizleme | | Baklalı Enginar | | Enginar Yaprağı | | Çanak Enginar | | Enginar Garnitürlü | | Enginar Kalbi | Popüler İçerik | Enginar Kapsülü Enginar kapsülü; İçeriğinde birtakım yararlı bileşenler ile beraber oldukça faydalı vitaminler bulunduran enginar bitkisi, sağlık açısından olan avant... | Terbiyeli Enginar Yemeği Terbiyeli Enginar Yemeği, lezzetli olur. Enginarı severek tüketen çoktur. Kış sebzesi olduğu için taze olarak kışın daha fazla tüketilir. Ancak diğer ... | Patatesli Enginar Yemeği Patatesli enginar yemeği, yapımı en kolay yemeklerden bir tanesidir. Her yemeğin kendine ait bazı özellik ve püf noktalar olsa da aşağı yukarı pişirme... | Patatesli Enginar Patatesli enginar, sofraların ez lezzetli sebzelerinden biri olan enginar sağlıklı olduğu kadar bol vitamin içerir. Enginar lezzet bakımından oldukça... | Zeytinyağlı Enginar Yemeği Zeytinyağlı Enginar Yemeği, Sağlıklı beslenme açısından oldukça önemli bir sebze olan enginar Özellikle de kış aylarında tüketilen oldukça kıymetli bi... | Enginar Sapı Yemeği Enginar sapı yemeği, Enginar hemen hemen her mevsimde yetişen bir ılıman bitki olmaktadır. Ancak bu sebze genellikle sıcağı sevmektedir. Sıcağı oldukç... | |