Enginar Nasıl Haşlanır?
07 Temmuz 2024

Enginar Nasıl Haşlanır?


Enginar, yüksek vitamin ve mineral içeriği ile bilinen bir sebzedir ve haşlanarak tüketildiğinde besin değerlerini korur. Enginarı haşlamak oldukça basit bir işlemdir ve bu yöntemle hazırlanan enginar, sağlıklı bir besin olarak sofralarda yerini alır. Enginar, her mevsim kolayca bulunabilen bir sebzedir ve salata, garnitür, püre, çorba gibi birçok yemeğin ana malzemesi olarak kullanılabilir. Haşlanmış enginar ayrıca etli yemeklere eklenerek de tüketilebilir.

Enginar Haşlamak İçin Gerekli Malzemeler

  • 5 adet enginar
  • 1 litre su
  • 1 tutam tuz
  • Yarım limon

Enginar Haşlaması Nasıl Yapılır?

Taze ve yapraklı olarak temin edilen enginarlar, yapraklarından ve sap kısmından ayıklanır. Ardından enginarın beyaz olan kısmı oval şekilde kesilerek sert tabakadan ayrılır. Bu aşamada soyulan enginarların hava ile temas etmesi sonucu kararmaması için limonlu su içinde bekletilmesi önemlidir. Daha sonra uygun bir kap içerisine su koyulur ve enginarlar ilave edilerek kısık ateşte haşlanmaya bırakılır. Su kaynama noktasına geldiğinde bir tutam tuz eklenir. Enginarlar yumuşamaya başladığında süzülerek servis tabağına alınır ve sade veya bazı soslar eşliğinde sunuma hazır hale getirilir.

Ekstra Bilgiler

Enginar haşlaması sırasında, suya birkaç diş sarımsak ve defne yaprağı ekleyerek lezzetini artırabilirsiniz. Ayrıca haşlama suyuna zeytinyağı eklemek de enginarın daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlar. Haşlanmış enginarları limon suyu, zeytinyağı ve tuz ile hazırlayacağınız bir sos ile servis edebilirsiniz. Bu, enginarın doğal lezzetini ön plana çıkaracaktır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Mantarlı Enginar Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Enginar Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Enginar Nasıl Ayıklanır?

Enginar Nasıl Ayıklanır?