Taze soğanlı enginarlı pilavın tarifi nedir?

Taze soğanın ferahlığı ve enginarın zarif lezzetini buluşturan bu pilav, bahar sofralarını şenlendirecek nefis bir seçenek sunuyor. Pirincin kusursuz kıvamıyla hazırlanan tarif, hem göze hem damağa hitap eden dengeli bir lezzet profili oluşturuyor. Mevsimin en taze ürünlerinden yapılan bu pilav, özel günlerde veya günlük öğünlerde rahatlıkla tercih edilebilecek pratik bir ana yemek alternatifi.

19 Kasım 2025

Taze Soğanlı Enginarlı Pilav Tarifi


Malzemeler:

  • 2 su bardağı pirinç
  • 4 adet taze enginar
  • 1 demet taze soğan
  • 1 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (isteğe bağlı)
  • 3,5 su bardağı sıcak su veya et suyu
  • 1 adet limon
  • Tuz, karabiber
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Maydanoz (dekore etmek için)

Hazırlık Aşamaları:


1. Pirinç Hazırlığı:


  • Pirinci yıkayıp suyunu süzün, üzerine 1 yemek kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı şeker ekleyip 15-20 dakika ılık suda bekletin.

2. Enginar Temizleme:

  • Enginarların dış yapraklarını temizleyin, saplarını kesin ve limonlu suda bekletin kararmaması için.
  • Enginarları ince ince doğrayın veya dörde bölün.

3. Sebzeleri Doğrama:

  • Taze soğanların yeşil kısımlarını ince ince kıyın, beyaz kısımlarını doğrayın.
  • Soğanı küp küp doğrayın.

4. Pilavı Pişirme:

  • Tencerede zeytinyağını ısıtın, soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Taze soğanın beyaz kısımlarını ve enginarı ekleyip 3-4 dakika daha kavurun.
  • Suyunu süzdüğünüz pirinci ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
  • Sıcak su veya et suyunu, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
  • Kaynayınca ocağın altını kısın, kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin (yaklaşık 15-20 dakika).

5. Son Dokunuşlar:

  • Pilav piştikten sonra taze soğanın yeşil kısımlarını ve maydanozu ekleyip karıştırın.
  • İsteğe bağlı olarak tereyağını ekleyip 10 dakika demlenmeye bırakın.

Servis Önerisi:

  • Sıcak olarak, yanında yoğurt veya salata ile servis edebilirsiniz.

Not: Enginarlar mevsiminde taze kullanıldığında daha lezzetli olur, dilerseniz dondurulmuş enginar da kullanabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Enginar Dolması Nasıl Yapılır?
Enginar Dolması Nasıl Yapılır?
Portakallı Enginar Tarifi ve Malzemeleri
Portakallı Enginar Tarifi ve Malzemeleri
Çiğ Enginar Yemenin Faydaları Nelerdir?
Çiğ Enginar Yemenin Faydaları Nelerdir?
Enginar Dolması Tarifi ve Malzemeleri
Enginar Dolması Tarifi ve Malzemeleri
Yabani Enginar Faydaları Nelerdir?
Yabani Enginar Faydaları Nelerdir?
Güncel
Enginar Temizleme Nasıl Yapılır?
Enginar Temizleme Nasıl Yapılır?
Güncel
Kıymalı Enginar Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Enginar Tarifi ve Malzemeleri
;