Enginarı doğru bir şekilde soymak ve temizlemek gerçekten önemli bir konu. Taze ve canlı renklerde enginarları seçmek, sağlıklı bir başlangıç için çok mantıklı. Sapının yeşil ve sert olması da tazeliğinin bir göstergesi. Peki, enginarın dış yapraklarını çekerken dikkat etmek gerekiyor mu? Zira, acı olabiliyorlar. Ayrıca, iç kısmındaki tüylere dikkat ederek temizlemek, lezzet açısından büyük fark yaratıyor. Enginarı soyduktan sonra kararmasını önlemek için limon suyu kullanmanın faydalı olduğunu duymuştum. Bu konuda deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz? Enginarı pişirirken hangi yöntemleri tercih ediyorsunuz? Haşlama mı yoksa fırınlama mı daha lezzetli geliyor?
Enginarı doğru bir şekilde soymak ve temizlemek gerçekten önemli bir konu. Taze ve canlı renklerde enginarları seçmek, sağlıklı bir başlangıç için çok mantıklı. Sapının yeşil ve sert olması da tazeliğinin bir göstergesi. Peki, enginarın dış yapraklarını çekerken dikkat etmek gerekiyor mu? Zira, acı olabiliyorlar. Ayrıca, iç kısmındaki tüylere dikkat ederek temizlemek, lezzet açısından büyük fark yaratıyor. Enginarı soyduktan sonra kararmasını önlemek için limon suyu kullanmanın faydalı olduğunu duymuştum. Bu konuda deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz? Enginarı pişirirken hangi yöntemleri tercih ediyorsunuz? Haşlama mı yoksa fırınlama mı daha lezzetli geliyor?
Cevap yaz