Enginarı soyarken kararmasını önlemek için limon suyu kullanmanın etkili bir yöntem olduğunu duydum. Gerçekten de hemen limonlu suya koymak, oksidasyonu engelliyor mu? Ayrıca soğuk su kullanmanın da etkisi olduğunu belirtiyor, bu konuda ne düşünüyorsunuz? Hızlı bir şekilde soyma konusunda da dikkat edilmesi gerektiği yazıyor, peki bu süreçte en çok dikkat etmemiz gereken noktalar neler? Enginarı kesme şeklinin de kararmayı etkilediğini okudum, farklı kesim yöntemleri denemek gerekir mi? Hava temasını azaltmanın da önemine değinilmiş, kapalı bir kapta saklamak gerçekten kararmayı önlüyor mu? Tuzlu su kullanmanın alternatif bir yöntem olduğunu belirtmişsiniz, bu yöntemle ilgili deneyimlerinizi paylaşır mısınız?
Enginarı soyarken kararmasını önlemek için limon suyu kullanmanın etkili bir yöntem olduğunu duydum. Gerçekten de hemen limonlu suya koymak, oksidasyonu engelliyor mu? Ayrıca soğuk su kullanmanın da etkisi olduğunu belirtiyor, bu konuda ne düşünüyorsunuz? Hızlı bir şekilde soyma konusunda da dikkat edilmesi gerektiği yazıyor, peki bu süreçte en çok dikkat etmemiz gereken noktalar neler? Enginarı kesme şeklinin de kararmayı etkilediğini okudum, farklı kesim yöntemleri denemek gerekir mi? Hava temasını azaltmanın da önemine değinilmiş, kapalı bir kapta saklamak gerçekten kararmayı önlüyor mu? Tuzlu su kullanmanın alternatif bir yöntem olduğunu belirtmişsiniz, bu yöntemle ilgili deneyimlerinizi paylaşır mısınız?
Cevap yaz