Enginar hasat döneminin iklim koşullarına göre değişiklik göstermesi oldukça ilginç değil mi? Özellikle Akdeniz ikliminde, yıl içinde iki ya da üç kez hasat yapılabilmesi, bu sebzeyi daha cazip hale getiriyor. Peki, bu süreçte dikkat edilmesi gereken noktalardan biri olan tomurcuğun tam olgunlaşmaması durumunun kaliteyi nasıl etkilediğini düşündünüz mü? Ayrıca, farklı enginar çeşitlerinin hasat sıklığını nasıl etkilediği de merak uyandırıcı. 'Green Globe' gibi çeşitlerin sık hasat edilebilmesi, çiftçiler için önemli bir avantaj sağlıyor. Sizce, enginar yetiştiriciliği için en uygun iklim ve toprak koşulları hangileri?
Enginar hasat döneminin iklim koşullarına göre değişiklik göstermesi oldukça ilginç değil mi? Özellikle Akdeniz ikliminde, yıl içinde iki ya da üç kez hasat yapılabilmesi, bu sebzeyi daha cazip hale getiriyor. Peki, bu süreçte dikkat edilmesi gereken noktalardan biri olan tomurcuğun tam olgunlaşmaması durumunun kaliteyi nasıl etkilediğini düşündünüz mü? Ayrıca, farklı enginar çeşitlerinin hasat sıklığını nasıl etkilediği de merak uyandırıcı. 'Green Globe' gibi çeşitlerin sık hasat edilebilmesi, çiftçiler için önemli bir avantaj sağlıyor. Sizce, enginar yetiştiriciliği için en uygun iklim ve toprak koşulları hangileri?
Cevap yaz